Verhuizing Productiebedrijf (2017)

Voor een opdrachtgever die werkzaam is in de internationale machinebouw ben ik verantwoordelijk geweest voor het verhuizen van een productielocatie vanuit Oost Duitsland naar de Hoofdvestiging in Nederland.

Uitdaging hierbij was het tot vlak voor de verhuizing doorproduceren op de oude productielocatie en het zo snel mogelijk operationeel krijgen van de nieuwe productielocatie.

Door de evraring die er al aanwezig was voor het produceren van de machine's en machine-onderdelen kon er al een goed plan worden gemaakt hoe de nieuwe locatie ingericht moest worden. De bestaande hal is eerst compleet gestript, schoongemaakt en voorzien van een nieuwe vloer en LED verlichting.

Vervolgens zijn eerst de nieuw te plaatsen productiemiddelen geïnstalleerd en in gebruik genomen. Daarna zijn in een week tijd alle inboedel, machines en voorraden vanuit Duitsland naar Nederland getransporteerd en op de juiste plek gezet.

Bij het verhuizen is het de uitdaging om datgene wat je verplaatst slechts 1 keer in de handen (of op de lepels van de heftruck) te hebben. Daarom is het maken van een goede planning essentieel om een dergelijke verhuizing te laten slagen.